← Ga terug


De letters op de chocopot

Dit bericht werd geplaatst door in en getagd met , , , , op .

Momenteel heb ik, nog even en voor het laatst, een beginnend lezertje in huis. Een wonderlijke fase vind ik het. Leesgierig neemt de dochter van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds voor het slapengaan (gedaan dus met voorlezen) alle letters en woorden in zich op die ze tegenkomt. Van de ingrediënten op de chocopot (ook in het Frans), tot flarden van een ondertiteling of fragmenten van de tekst die ik aan het schrijven ben.

eerste leesboekjes

boekjes voor beginnende lezertjes

Gelukkig bestaan er ook veel leuke boekjes om haar leeshonger te stillen. En die boeken voor beginnende lezertjes zijn vaak pareltjes. Maar weinig teksten zijn immers zo op maat geschreven als de eerste leesboekjes. Ondanks de beperkingen qua woordkeuze, zinslengte en zinsconstructie, opgelegd om te beantwoorden aan de criteria van de AVI-leesniveaus, slagen de auteurs er meestal zeer goed in om de verhalen een mooi ritme te geven en spannend, grappig of ontroerend te maken.Dat is pas schrijven voor je doelgroep! Het toont dat teksten niet veel tierlantijntjes behoeven om het publiek te boeien. Een principe dat de tekstschrijvers van Mindsetting graag ook huldigen in teksten voor professioneel gebruik.  

The following two tabs change content below.

Veerle

Met meer dan een decennium redactionele ervaring mag Veerle zich ondertussen een ervaren rot in het vak noemen. Ze voelt uw boodschap perfect aan en vertaalt ze in een pakkende tekst.

Latest posts by Veerle (see all)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *