← Ga terug


Introvert in communicatie

Dit bericht werd geplaatst door in en getagd met , , , , op .

Af en toe vraag ik het mij nog wel eens af: wat doet een introvert persoon als ik in godsnaam in een communicatiebureau? Maar ik houd het er nu toch al zes jaar vol en werk met veel plezier voor Mindsetting. Omdat, zo leert een beetje opzoekwerk mij, ook introverte mensen kwaliteiten hebben die perfect in communicatie passen.

 

Schrijven

introvert

Introvert in communicatie

Toegegeven: presentaties, netwerkevents, verkoopsbabbels, etc. zijn nog altijd niet helemaal mijn ding. En dan Twitter, waar je over alles een interessante mening moet ventileren… Toch voel ik mij wel helemaal thuis in communicatie en vooral dan in het geschreven woord. Ik pluis namelijk graag onderwerpen uit, om er daarna een duidelijke en aantrekkelijke tekst over te schrijven. En daarvoor kan ik rustig achter de schermen (letterlijk) werken.

Luisteren

Bovendien luister ik graag: wat mensen vertellen, boeit mij heel erg. Of het nu gaat om een CEO, een sportman, een IT-developer of een beiaardier… ik vind ze allemaal interessant. Een tikkeltje aangeboren nieuwsgierigheid maakt bovendien dat ik met een aantal doelgerichte vragen dieper kan graven. Dat is mij de afgelopen jaren al goed van pas gekomen. Want om een goed verhaal te kunnen neerschrijven, moet je eerst nog beter kunnen luisteren. Dankzij deze kwaliteit heb ik (meestal) ook snel door waar de klant naartoe wil (ook als hij het zelf nog niet helemaal weet) en voel ik vrij makkelijk aan wat er in een bedrijf leeft, hoe het er aan toe gaat.

Laat de extraverte mensen dus maar uitleggen, verkopen en meningen spuien,… Ik kruip op tijd en stond terug in mijn schulp en doe gewoon mijn ding.

 

Meer lezen?      8 tips om als introvert persoon jezelf te zijn in een wereld die niet ophoudt met praten.

The following two tabs change content below.

Veerle

Met meer dan een decennium redactionele ervaring mag Veerle zich ondertussen een ervaren rot in het vak noemen. Ze voelt uw boodschap perfect aan en vertaalt ze in een pakkende tekst.

Latest posts by Veerle (see all)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *