← Ga terug


Lokale onderneming gaat online

Dit bericht werd geplaatst door in op .

‘Online aanwezigheid, is dat ook iets voor lokale ondernemingen?’ Die vraag krijgen we bij Mindsetting steeds vaker, onder meer van Manager TV. En ons antwoord luidt volmondig ‘ja’. Want een bedrijf dat klanten heeft en netwerkt in zijn eigen regio, kan online de klantenbinding nog versterken.

Met een massale online aanwezigheid trachten grote bedrijven met hun klanten hetzelfde nauwe contact te krijgen als lokale bedrijven. Kmo’s mogen dan wel door het online shopgedrag onder druk staan, de troef van hun lokale verwevenheid blijft benijdenswaardig. En de lokale ondernemers laten niet op hun kop zitten. Ook zij zetten tegenwoordig in op onlinetoepassingen.

Gebruiksvriendelijke website met zoekmachineoptimalisatie

Je website of webshop hoeft niet spectaculair of peperduur te zijn, maar wel professioneel, gebruiksvriendelijk en goed vindbaar voor zoekmachines. Zorg er ook voor dat je (potentiële) klant er vindt wat hij zoekt. En dat is niet per se wat jij belangrijk vindt… Heeft je klant boodschap aan de vier generaties geschiedenis van je beenhouwerij of wil hij gewoon snel weten of hij bij jou terechtkan voor een barbecue. En kan hij dan ook gewoon online bestellen?

Content marketing

Online toon je als lokaal bedrijf ook je kunde. Ben je een boekhoudkantoor, geef je klanten dan tips en uitleg over fiscale nieuwigheden. Dat werkt vaak beter dan een holle slogan die je de wereld instuurt.

By the way: ook een elektronische nieuwsbrief is nog altijd een handig communicatiekanaal.

Sociale media

Hou contact met je klanten en prospects via Facebook en LinkedIn. Ze zien je in het straatbeeld en in het lokale verenigingsleven, des te sterker wordt je merk als ze je bedrijf ook op sociale media spotten.

Bekijk hier de reportage op Manager TV (vanaf 10’36”)

The following two tabs change content below.

Veerle

Met meer dan een decennium redactionele ervaring mag Veerle zich ondertussen een ervaren rot in het vak noemen. Ze voelt uw boodschap perfect aan en vertaalt ze in een pakkende tekst.

Latest posts by Veerle (see all)

1 reactie op “Lokale onderneming gaat online

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *