← Ga terug


Vijf trends in grafische vormgeving

Dit bericht werd geplaatst door in , en getagd met , , , , , , op .

Bij het begin van het nieuwe jaar sprokkelt Mindsetting vijf evoluties in grafische vormgeving bijeen die als trends voor 2013 gemarkeerd worden. Rode draad lijkt: minimalisme, zowel in logo’s als design.

Geometrisch designsiggi-eggertsson_reykjavik-arts-festival-2012

Met hun minimalistische vormen en kleuren bieden digitale illustraties een stijlvol alternatief voor handgemaakte tekeningen. Het veelvuldige gebruik van infographics werkt de tendens nog in de hand.

Een beroemd digitaal illustrator is Siggi Eggertsson.

 

 

microsoft-logoLogo’s strippen

Microsoft en eBay deden het al in 2012, dit jaar zullen heel wat bedrijven volgen. Ze zullen hun logo tot de essentie herleiden. Apropos is sowieso voorstander van eenvoudige en krachtige logo’s, die bovendien multifunctioneel zijn in gebruik.

Luxueuze magazines

Papieren magazines zijn niet dood, integendeel. Met luxueuze foto’s en nieuwe print- en afwerkingstechnieken bieden ze weerwerk aan digitale toepassingen. Een plezier voor wie graag nog papier in zijn handen voelt.

strepenStrepen

Je zal ze in 2013 overal zien opduiken: de strepen. In kunst, mode,interieur,… En ook in grafische vormgeving.

 

 

 

 

1-pagina website lay-out

Met het toenemende gebruik van HTML5 zie je meer en meer websites met maar 1 pagina. Dankzij de touchscreens zijn bezoekers het gewoon om intuïtief te scrollen. Zo hebben ze meteen alle informatie gezien, zonder te klikken. Je kan op zo’n website natuurlijk niet al te veel info kwijt, dus focussen op de essentie is de boodschap..


Bronnen:

CB Creative Blog; The Ink Nest; Jennergy; Frankwatching

The following two tabs change content below.

Veerle

Met meer dan een decennium redactionele ervaring mag Veerle zich ondertussen een ervaren rot in het vak noemen. Ze voelt uw boodschap perfect aan en vertaalt ze in een pakkende tekst.

Latest posts by Veerle (see all)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *