← Ga terug


WordPress voor uw website: voor- en nadelen

Dit bericht werd geplaatst door in op .

WordPress is een populair open-source platform om je website te bouwen en te beheren. Veel bedrijven vragen ons dan ook om WordPress te gebruiken. Dat heeft een pak voordelen, maar ook enkele nadelen.

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk
  • Veel kant-en-klare plug-ins, thema’s en updates beschikbaar
  • Automatisch aangepast voor mobiele telefoon en tablet
  • Goed scorend in zoekmachines (SEO)

Nadelen

  • Maandelijks technisch onderhoud nodig
  • Plug-ins kunnen laadsnelheid vertragen
  • Doelwit van hackers: goede beveiliging nodig
  • Plug-ins en thema’s kunnen conflicten geven

 

Is WordPress geschikt voor jouw website?

Dat hangt af van wat je bedrijf met de website wil gaan doen en hoeveel tijd en middelen je ervoor uittrekt.

1.Wat wil je precies aan je website kunnen veranderen?

Wil je volledige nieuwe pagina’s inlassen of gewoon af en toe een nieuwsbericht, event of foto toevoegen? In dat geval bestaan er eenvoudige en goedkopere alternatieven.

Website WordPress2.Heb je genoeg tijd en kennis voor het onderhoud?

WordPress mag dan wel heel gebruiksvriendelijk zijn, het vraagt toch enige kennis en tijd om aanpassingen te doen. Wij merken dat veel (kleinere) bedrijven starten met grootse plannen, maar er achteraf nauwelijks in slagen om elke maand iets nieuws op hun website te posten. Wees realistisch en ga voor een website die je aankan.

3.Sta je zelf ook in voor updates en beveiliging?

Het enorme aanbod aan plug-ins en thema’s is de kracht en tegelijk ook de zwakke schakel van WordPress. Ze worden vaak los van elkaar en minder professioneel ontwikkeld, waardoor ze conflicten kunnen geven en het ontwerp en functioneren van je website in de war kunnen sturen. Bovendien moet je maandelijks tijd uittrekken om je website up-to-date en goed beveiligd te houden. Dat kun je zelf doen, of uitbesteden, maar hou er rekening mee dat dit sowieso een extra kost betekent.

Mindsetting bouwt websites in WordPress, met een evenwichtige selectie van plug-ins en veel aandacht voor veiligheid. Zo werken we voor de hosting van de website met Combell, de grootste serviceverlener in België. Ook voor het maandelijks onderhoud van uw website staan wij in. Is WordPress niets voor u, vraag dan gerust naar onze alternatieven: info@mindsetting.be

 

The following two tabs change content below.

Bart De Ryck

Bart speelt met vormen en figuren als geen ander en geeft je project de juiste look. Hij staat garant voor elektronische oplossingen op maat van je bedrijf

Latest posts by Bart De Ryck (see all)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *