11 september 2023

Pimp je bedrijfscommunicatie met infographics

Pimp je bedrijfscommunicatie

Zorg ervoor dat je bedrijfscommunicatie torenhoog boven die van je concurrenten uitsteekt met pakkende infographics! Door je content om te toveren tot een infographic komt je boodschap veel sterker binnen. Wat maakt infographics zo handig om in je communicatie te integreren?

Infographics zijn de rocksterren van de visuele communicatie, waarbij design en taal hand in hand gaan om informatie op een krachtige manier te presenteren.

·       Aandachtstrekker

Een infographic, zowel online als offline, springt meteen in het oog.

·       Betere score in zoekresultaten

Door gebruik te maken van relevante zoekwoorden in titels, beschrijvingen en alt-tags van je infographic, vergroot je de kans dat die ergens bovenaan de zoekresultaten prijkt. En dus resulteert in meer organisch verkeer naar je website.

·       Eenvoud in de complexiteit

De sterkste infographics zijn eenvoudig te doorgronden, maar bieden toch heel wat info. Ga voor een opvallende, maar overzichtelijke look & feel.

·       Gemakkelijk te delen

Infographics worden vaak gedeeld op sociale media en andere onlineplatformen, waardoor ze een breder publiek bereiken en je merkbekendheid vergroten. Infographics zorgen ook voor meer likes, meer reacties en dus meer interactie met je doelgroep. En als je infographic echt de juiste snaren raakt, kan hij zelfs viraal gaan.

·       Blijft beter hangen

80% van de mensen onthoudt wat ze zien, terwijl slechts 20% van de mensen onthouden wat ze lezen. Het spreekt dus voor zich waarom infographics ideaal zijn om jouw boodschap snel en effectief tot bij je doelgroep te brengen.

·       Versterking van je merkidentiteit

Blijf bij de uitwerking van infographics trouw aan de huisstijl van je merk. Zo versterken ze je brand.

Ben je op zoek naar een mooie visuele vertaling van je content-ideeën?

Benieuwd hoe wij content marketing laten werken voor jouw bedrijf?

laten we afspreken