Full service communicatiebureau:
strategie – concepten – concrete uitwerking

Mindsetting is de specialist voor je bedrijfscommunicatie. We leggen je communicatiestrategie vast en vertalen die naar een communicatieplan. Met content creation, content curation en creatieve concepten geven we daarna vorm aan je communicatie. Om ten slotte ook de volledige uitwerking voor onze rekening te nemen: zowel qua copy, print als online. Full service dus.

Marketing-communicatiestrategie: scherpstellen op identiteit

Hoe en wat communiceert je bedrijf?

Het antwoord ligt vervat in de visie, missie, waarden, werking, doelstellingen en doelgroepen van je onderneming. Via diepte-interviews helpt Mindsetting je om deze aspecten scherp te stellen. Zo krijg je een duidelijk zicht op de identiteit en het imago van je bedrijf: waar staat het voor, waarin onderscheidt het zich, welke emoties brengt het teweeg,… Deze inzichten vormen de basis voor je (marketing)communicatiestrategie.

Communicatieplan: krijtlijnen uittekenen

Hoe zorgt je bedrijf ervoor dat elke communicatie een schot in de roos is?

Elke communicatie is een kans om de identiteit van je bedrijf te bevestigen en het imago te versterken. Om die kans te grijpen, tekenen we in een communicatieplan de krijtlijnen uit voor al de interne en externe communicatie van je onderneming.

  • Huisstijl vastleggen
  • Schrijfhuisstijl vastleggen
  • Content en communicatie­middelen afstemmen op doelgroepen
  • Goed communicatie­ritme en ideale mix
  • Globale planning opstellen

Met een sterk communicatieplan ben je zeker van een gestroomlijnde, coherente communicatie waarmee de boodschap van je onderneming des te krachtiger overkomt.

Content creatie/content curatie: communiceren met inhoud

Wat communiceert je bedrijf?

Via content creatie en content curatie reikt Mindsetting je de inhoud aan voor je communicaties. We creëren zelf content en halen de informatie naar boven die binnen je bedrijf aanwezig is. Maar we volgen ook wat er in jouw sector én daarbuiten gebeurt. Uit al deze informatie filteren we wat interessant en relevant is voor je bedrijf en je klant, we voegen er een persoonlijke touch van je bedrijf aan toe en delen de informatie op de juiste manier met je klanten. Via magazine, blog, website, e-mail, social media, advertentie, direct mailing, brief, productfolder,…

Schermafbeelding 2013-12-11 om 17.53.08

Huisstijl: voor een sterke herkenning

Schermafbeelding 2013-12-17 om 08.52.48

Hoe ziet je bedrijf eruit?

De huisstijl zorgt ervoor dat elke communicatie van je bedrijf meteen als dusdanig herkend wordt en daardoor vertrouwen wekt. Het is als het ware ‘het gelaat’ van je onderneming. Een huisstijl biedt houvast voor de vorm van zowel je offline als online communicatie. Een huisstijl bevat zeker volgende visuele bouwstenen.

Schrijfhuisstijl: houvast voor bedrijfsteksten

Hoe schrijft je bedrijf?

Een schrijfhuisstijl is even belangrijk als je visuele huisstijl. Eenvormigheid in inhoud en taal scheppen vertrouwen bij de consument. Het is als het ware ‘de stem’ van je onderneming. Een schrijfhuisstijl biedt houvast voor je bedrijfsteksten qua: inhoud, stijl en woordgebruik.

Creatieve concepten

Op basis van uw communicatieplan gaat Mindsetting een stap verder en ontwikkelen we creatieve concepten, offline en online. Met zorgvuldig gekozen woorden en sprekende beelden maakt je onderneming het verschil.

Ook voor de planning, budgettering, uitwerking en nauwgezette opvolging van je communicatieprojecten kan je bij ons terecht. Ons vaste team van projectbegeleiders, copywriters, grafisch vormgevers en webdevelopers versterken we waar nodig met zorgvuldig geselecteerde specialisten: vertalers, illustratoren, fotografen, videoproducenten, drukkers, verzendbureaus, hostingbedrijven,…