← Ga terug


Hoe wij bloggen voor Lifthing NV

Dit bericht werd geplaatst door op .

“We hebben je blog gelezen en willen graag dat je ook voor ons bedrijf blogt”. Dat was de eerste kennismaking met Jolein Van Steendam van Lifthing NV. En daar ga je dan: bloggen voor een bedrijf dat je niet kent. Over zaken waar je weinig van af weet. Lees hier hoe wij dat succesvol aanpakken.

Bloggen voor een bedrijf dat je niet kent

Wat je niet kent, kun je leren kennen. Dus gingen wij op een mooie zomerdag op bezoek bij Lifthing. In hun loods, tussen het verhuismateriaal, ontmoetten we een gedreven zaakvoerster die goed wist wat ze met hun blog wilde. Namelijk: hun jonge bedrijf duidelijker op de kaart zetten als specialist in industriële verhuizingen.

bloggen lifthingJolein: “We willen klanten op een leuke, niet-saaie manier informeren. Bloggen wordt ook steeds belangrijker in ons SEO-verhaal.”

Bloggen voor een doelgroep die je niet kent

Tijdens dat eerste gesprek werd ook duidelijk wat klanten van Lifthing vragen: doorgedreven technische kennis, flexibiliteit en respect voor veiligheidsvoorschriften. Ziedaar meteen de grote thema’s van de blog. Nog wat scherpstellen, en de blogkalender voor de volgende twaalf maanden was klaar.

Jolein: “Wat mij in het begin tegenhield, was dat ik zou moeten zoeken naar interessante onderwerpen en daar veel tijd aan zou spenderen. Deze twee bezwaren veegde Mindsetting meteen van tafel. Wat de onderwerpen betreft, hadden we na een halfuurtje al genoeg stof voor een gans jaar. Mindsetting had zelf een paar ideeën en stelde gerichte vragen waardoor de onderwerpen vanzelf kwamen. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de input niet altijd van mij moet komen, maar ook van medewerkers, klanten, stakeholders, … Je vraagt hen echt niet veel: Mindsetting belt hen gewoon op, zij geven input aan de telefoon en hoeven zelf geen letter op papier te zetten. Ze vinden het zelfs leuk om erbij betrokken te worden.  Mindsetting vraagt hen een goedkeuring op de tekst en de blog is klaar. Super, want dat gebeurt allemaal zonder dat ik daar iets moet voor doen.”

Bloggen over zaken die je niet kent

De technische knepen van industriële verhuizingen kennen we inderdaad niet, en zullen we zonder serieuze carrièreswitch ook nooit helemaal onder de knie krijgen. Maar dat is écht geen nadeel. De technische input komt van Lifthing, wij schrijven er een aantrekkelijk en helder verhaal rond.

blog uitbestedenJolein: “Ik heb zelf geen schrijfervaring. Maar ik hoef maar een paar punten door te geven aan Mindsetting en Veerle schrijft een gans verhaal, dat nog klopt ook! Het gaat vanzelf, ik moet zelfs niet aan onze blog denken. Het afgewerkte, goedgekeurde artikel komt gewoon maandelijks in mijn mailbox. Laagdrempeliger dan dat kun je bloggen niet maken.”

Wil je weten hoe we voor jouw bedrijf kunnen bloggen? Mail ons dan of bel naar 0476/932.913

The following two tabs change content below.

Veerle

Met meer dan een decennium redactionele ervaring mag Veerle zich ondertussen een ervaren rot in het vak noemen. Ze voelt uw boodschap perfect aan en vertaalt ze in een pakkende tekst.

Latest posts by Veerle (see all)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *